Червената скала – едно приказно родопско кътче

Публикувана на 24.09.2017 | 14:03
37146 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: pochivka.bg
снимка: pochivka.bg

​Червената скала е една изключително ценна и живописна родопска местност. Попадаща в пределите на екологично най-чистия район не само в България, но и на Балканския полуостров - Равногор, Червеаната скала предоставя възможността да напълните дробовете и душите си с наистина чист, планински въздух.

Освен тази изклчително ценна привилегия, Червената скала притежава и още нещо, което кара човек, веднъж докоснал се до нея да иска да се връща там отново и отново. Това е гледката, разкриваща се от местността – неземно красиво родопско море.

За да се насладите всецяло и дълготрайно на тази невероятна гледка, хората са се погрижили и са поставили пейки за отдих, където да седнете и да се насладите на тишината, красотата и чистия родопски въздух.

Image titleснимка: photo-forum.net

Освен зашеметяващата гледка, друго нещо, което изниква в съзнанието на човек, когато чуе за нея е една легенда, предаваща се вече години наред и същевременно увековечаваща подвига на две родопчанки.

В близост до Червената скала се намира и още една приказна родопска забележителност – Бекови скали, които също предлагат несравними гледки и незабравими моменти.

© Родопчани