Красивите меандри на Арда в района на впечатляващия град Маджарово

Публикувана на 13.10.2017 | 15:01
5556 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: uchiteli.bg
снимка: uchiteli.bg

​Красотите, съпътстващи всяко пътуване в Родопа са гарантирани. На всеки ъгъл дебне някоя зашеметяваща гледка, която те кара незабавно да спреш и да й отдадеш цялото си внимание. Река Арда със своите приказни меандри, разкриващи се от различни родопски маршрути е именно една такава причина да спреш, да се огледаш и да се порадваш на смайващата красота.

Всеки изглед към Арда носи свой собствен чар, всяка гледка към нея е омайна и прекрасна. Особено красива обаче е гледката към нейните меандри по пътя между впечатляващия град Маджарово, разположен в кратера на вулкани село Бориславци.

Може би Маджарово вече е от местата, които отдавна сте отметнали в списъка с родопски дестинации, които желаете да посетите. Може би не сте пропуснали да се насладите и на прекрасните ардински меандри. Ако ли пък не сте, то незабавно го направете, тъй като магията и на града, и на гледката, разкриваща се само на километри от него са зашеметяващи.

Точно на завоя, от който гледката към меандрите се разкрива най-добре има малко уширение, където да оставите автомобила и да полюбувате ма гледката, колкото желаете, а вярвайте ми, няма да искате да си тръгнете от там.

Малко след този завой има изградени маса и пейки, където любувайки се на гледката, да се наслаждавате и на своя пикник сред прекрасната родопска природа.