Летовнишкият водопад – едно непознато, приказно кътче в Родопите

Публикувана на 18.09.2017 | 18:51
7725 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: opoznai.bg
снимка: opoznai.bg

​Родопа е планина, скътала в себе си хиляди неземно красиви природни забележителности, създадени изцяло от природата и нейните сили. Хилади диви кътчета, непознати и до днес за голяма част от българите, а дори и от родопчани.

Именно тази непознатост е запазила тези места непокътнати и недокоснати от човека, което е и най-голямото им очарование. Посещавайки тези места човек се докосва до природата в нейния най-чист и девствен вид. Такъв, какъвто всички го обичаме, такъв, който буди най-голямо възхищение у човек.

Едно такова непознато и диво, но същевременно прекрасно място е водопадът край село Летовник, известен сред малцината, които го познават като Летовнишкия водопад.

Водопадът не е мощен, нито пък височината на водния му пад е завидна, но пък скалите от които водата грациозно пада, както и цялата обграждаща го местност са приказно красиви.

Освен всичко това, водопадът е обграден от хиляди местности, познати на всички ни. Някои от тях са Перперикон, Каменната сватба, Татул, както и язовир Кърджали.

Това дава възможност на посетителите на тези култови места, всеизвестни и най-посещавани, да се потопят и в магията на Летовишкия водопад.