Музей на мечката – възможност за опознаване на застрашения от изчезване вид

Публикувана на 16.11.2017 | 16:38
11451 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: rodopi-map.org
снимка: rodopi-map.org

​Кафявата мечка е един от застрашените в цяла Европа животински видове, който намира подслон в горите на величествената Родопа планина. С това още повече се допълва богатството на планината и нейното очарование.

Малцина са смелчаците, желаещи да се сблъскат с кафява мечка очи в очи. За всеки обаче е интересно да се докосне до нея от безопасно разстояние.

Е, Родопа не пропуска да ни предложи и тази възможност. Музеят на мечката ще ви позволи именно това. Да се запознаете с типичното поведение на застрашения вид, да научите повече за местообитанията му и разбира се, да получите съвети как да постъпите ако все пак при някое пътешествие из дебрите на Родопа срещнете кафява мечка.

Освен това, ще имате възможността да видите отливки от стъпки на различни диви животни, обитаващи Орфеевата планина. Особено впечатляващ е ревът на различни диви животни като мечки, лъвове и лисици, който макар и на запис ще ви накара да се почувствате като че ли наистина някое от дивите животни е наблизо.

Image titleснимка: zapadnirodopi.com

Музеят на мечката се намира по пътя между село Триград и известната пещера „Дяволско гърло“, което ви дава прекрасната възможност да съчетаете посещението му с това на други бележити родопски дестинации.

Музеят на мечката осигурява едно незабравимо изживяване за малки и големи, като същевременно дава на посетителите си безценни познания за застрашения от изчезване вид.

Музеят на мечката е отворен всеки ден от 08:00 до 17:00 часа, като срещу символична входна такса ще ви пренесе в дивия животински свят на Родопа.