Орфееви скали – вдъхновението на Орфей

Публикувана на 22.09.2017 | 18:35
24384 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: photo-forum.net
снимка: photo-forum.net

​Орфееви скали – още чувайки името на местността, човек се досеща, че тя има пряка връзка с митичния певец Орфей, който с омайните си песни укротявал и най-дивите зверове, размеквал и най-закоравелите сърца.

Според преданията именно тези скали представлявали най-голямото вдъхновение за Орфей. Веднъж посетите ли тази живописна местност ще разберете каква е причината Орфей да се е вдъхновявал по такъв начин, че да пее по цели дни и нощи своите завладяващи песни.

Гледката наистина е смайваща. Пред погледа ви като на длан ще се прострат Смолянските езера – една от най-прекрасните родопски гледки, на които някога ще имате привилегията да се наслаждавате.

Image titleснимка: mountainlake-bg.com

Орфеевите скали се намират точно под връх „Снежанка“ в известния зимен курорт Пампорово, което още веднъж доказва, че в Пампорово има какво да се види не само през зимния сезон.

До скалите води полегата, добре маркирана пътека, като продължителността на не по-малко приятната разходка сред родопската природа е около 15-20 минути.

Можете да съчетаете посещението на Орфеевите скали и с пикник със семейството или с приятелите си, като за целта има обособени местенца точно под скалите, които ще ви позволят да се наслаждавате на красотата, разкриваща се пред погледа ви още по-дълго.