Първо юлско утро за втори път на брега на язовир Кърджали, пред кораба „Емона“

Публикувана на 22.06.2017 | 11:12
1644 прочитания
Община Кърджали
Община Кърджали

​За втора поредна година, кърджалийци и гостите на града ще могат да посрещнат ритуално първото юлско утро на брега на язовир „Кърджали”, пред кораба „Емона”. Шест български рок групи ще подгряват градуса на настроението по време на Джулая. Някои от тях вече са познати на кърджалийската публика, но други ще участват за първи път. Всички те при изгрева на слънцето на 1 юли ще изпълнят заедно легендарната песен на „Юрая Хийп” – „Юлско утро”. 

В 20:30 ч вечерта на 30 юни лично кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис ще открие официално събитието, както се случи и миналата година. След това „Олд Скуул Бенд" от града-домакин ще стартира рок-партито. „Великолепната шесторка" „КЕФ БЕНД", също от Кърджали, ще продължи да нажежава напрежението. Пловдивската група „Стийлърс" ще направи своя дебют на кърджалийска сцена. Познатите вече „Хоризонт" от София са четвърти по ред, следвани от пловдивските млади надежди „Джимис Бенд". Бургаската група „Стокхолм" предизвика еуфория при последното си участие и се очаква да направи същото и тази година. 
Организатор на събитието отново е кораб-ресторант „Емона" с подкрепата на Община Кърджали и спонсорство от фирмите „Вимакс" - Кърджали, „Каменица" АД, „Унитех" ООД - Кърджали.