1582234147Nowa

Трактор за двора

Публикувана на 19.11.2018 | 10:49
350 прочитания

Много хора свързват избора на трактор с обработката на огромни площи, декари земя и безкрайни полета. В 21-век обаче и с развитието на техниката това далеч не е така.

В момента на пазара редица фирми предлагат компактни трактори, които да задоволят нуждите на хоби-фермерите, чиято цел е да обработват удобно и бързо собствения двор.

Това, което трябва да направят е да потърсят подходящ трактор за размерите на двора ис. Може и да се наложи да кандидатствате за кредит, но тази инвестиция си заслужава. Помислете колко трябва да плащате, ако наемате човек с трактор, дали тракторът под наем ще ви е винаги под ръка, за да можете да си свършите работата. Предлагаме ви няколко практични съвета за това как да изберете най-добрия трактор за вашата малка ферма. Имайте предвид, че въпреки често по-високата цена, японските трактори са най-добрите на пазара.

Уточнете обработваемата площ на двора си

Важен аспект, който трябва да имате предвид при покупката на трактор, е размерът на вашия имот, по-специално размерът на земята, за която ще използвате трактора. Това е важно, тъй като може да ви помогне да определите размера на трактора, от който се нуждаете, както и всички аксесоари за него.

Малък двигател

Запознайте се с всички характеристики на тракторите, които търсите, като започнете с двигателя на машината.

Повечето трактори работят с дизелово или бензиново гориво, като дизеловите двигатели предлагат повече мощност, отколкото техните бензинови еквиваленти. Мощността на всеки двигател се измерва в конски сили, а по-големия брой означава по-голяма мощност. Големият трактор с много конски сили е идеален за работа в голяма ферма, но за по-малките ферми  ще ви е нужен по-малък трактор със средна мощност.

За каква основна дейност ще се използва трактора?

Най-лесно е да направите един списък на дейностите, които се извършва във вашата малка ферма, за да решите какво допълнително оборудване може да се наложи да купите за вашия трактор.

Какъв тип трактор отговаря на вашите нужди?

Трактори за трева и градина: Тракторите за трева и градина са лекотоварни и са най-подходящи за косене на трева и за теглене на малки товари.

Компактни трактори: Те са с мощност от 15 до 50 конски сили и са предназначени за потребителския пазар. Компактните трактори са проектирани с комфорт, лекота на работа и лесна поддръжка.