Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
100 деца от Родопите участваха в национален шампионат по плуване в Златоград

100 деца от Родопите участваха в национален шампионат по плуване в Златоград

Публикувана на 18.01.2014 | 16:10
1594 прочитания
снимка: www.zlatograd.bg
снимка: www.zlatograd.bg


На 15 януари в плувен басейн при ОУ „Васил Левски” гр. Златоград се проведе национален шампионат по плуване за момчета и момичета, възрастова група 2-4 клас и 5-7 клас, зона Смолян, съобщават от пресцентъра на община Златоград. 

Състезанието се организира от Българска асоциация „Спорт за учащи” и със съдействието на РИО на МОН Смолян, Община Златоград и ОУ „Васил Левски” гр. Златоград. Това е първото състезание за годината, което е част от проекта на Спортния календар на община Златоград за 2014 година и програмата на БАСУ. Кметът на община Златоград откри мероприятието, като сподели, че за местната власт спортът винаги е бил приоритет и въпреки че коства много усилия и финанси, инвестицията в децата, младежите, в тяхното здравословно развитие е най-важното и ценно нещо.

В състезанието се включиха над 100 ученика от седем училища от градовете Златоград, Смолян и Кърджали. Златоградските плувци показаха добри резултати и воля за победа, което доведе до спечелването на медали и почетни грамоти, както и престижни отборни класирания.

Младите плувци от Златоград впечатлиха всички присъстващи със своите резултати и постигнат напредък, което доказва, че усилията на местната власт, положени за реконструкцията, модернизацията и функционирането на плувния басейн в Златоград, след дълги години на очакване, напълно се оправдават.

© пресцентър на Община Златоград