102-годишният дядо Мехмедемин от Буката посреща гости за рождения си ден

Публикувана на 03.09.2017 | 18:47
9002 прочитания
Автор: Теодора Илиева


​Днес Мехмедемин Селимов от родопското село Буката навърши 102 години. Рожденикът посрещна празника си в съседното село Могилица при дъщеря си, съобщи секретарят на кметството Зоя Пеева. „Като изключим, че наскоро падна и си удари крака, затова е при дъщеря си,  Мехмедемин се намира в прекрасно здраве и силен дух. Има и син в Смолян, но той предпочете да е при дъщеря си, защото като всеки възрастен човек иска да е по-близо до дома си, а Буката е на 2 км от Могилица“, казва Зоя. 

За дядо Мехмедемин хората казват, че е много добър и спокоен човек. Има навик всеки ден да пие по две кафета в близкото кафене, но хапчета не обича да пие. Навремето е пушел цигари и е пиел алкохол, но без да злоупотребява с количества. Храни се най-вече с това, което си произведе сам в градинката. След като се възстанови от падането, той отново ще се занвърне в своя дом.

За съжаление, дядо Мехмедемин е вдовец от дълги години. Някои хора казват, че може би спокойният му характер е причина за дългия му живот, а други – че дълголетието му е наследено от неговия баща, който е починал на 98 години.

Днес представители на кметство Могилица и няколко деца от селото лично поздравиха столетника.

Екипът на rodopchani.bg също се присъединява към поздравите на гостите и пожелава на дядо Мехмедемин бързо възстановяване и още дълги години да е жив и здрав!