Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
111 000 избиратели от област Смолян ще могат да се възползват от правото си на вот на 12 май

111 000 избиратели от област Смолян ще могат да се възползват от правото си на вот на 12 май

Публикувана на 04.04.2013 | 11:27
968 прочитания


270 избирателни секции са формирани в десетте общини на област Смолян за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 12 май. Това съобщава председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ в Смолян Любомир Сираков. Те са формирани въз основа на решенията, които РИК е взела на база на информацията, постъпила от всички общини в района и на база данните, които са взети от ГРАО. Определен е и броят на членовете на секционните избирателни комисии, които са 2118. По думите на Сираков, все още не е ясен броят на избирателите в област Смолян, тъй като данните, с които се разполага, са предварителни.

„До самия изборен ден стават доста промени, като се заличават хора от избирателните списъци, има и хора, които си променят настоящите адреси, така че предварителната цифра, с която работим, е малко над 111 000 избиратели на територията на област Смолян”, каза председателят на РИК - Смолян. Той посочи, че е започнала и регистрацията на кандидатските листи, като до момента е постъпило само едно заявление от ПП „Ред, законност и справедливост”. До 18.00 часа на 6 април е крайният срок, в който трябва да постъпят и останалите заявления.


Любомир Сираков каза още, че всяка една от общините е длъжна да определи поне една избирателна секция, в която да бъде улеснен достъпът за инвалиди. Ще бъдат предвидени и хора, които да помагат на трудно подвижни хора да гласуват. До 10 април е и срокът за подаване на заявления за подвижни секционни комисии. Трябва да бъдат подадени поне десет заявления на територията на една община, за да може да бъде образувана и подвижна секционна комисия, обясни Сираков.