Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
20 години по-късно ветераните на „Родопа“ от Бял извор отново се събират

20 години по-късно ветераните на „Родопа“ от Бял извор отново се събират

Публикувана на 28.07.2017 | 12:30
1371 прочитания
Снимка: Гюнер Шюкри
Снимка: Гюнер Шюкри


​За втора поредна година, 20 години по-късно ветераните на „Родопа“ от ардинското село Бял извор ще изиграят приятелска среща. Двубоят ще се състои в неделя от 19 часа в мултифункционалното игрище в кв. „Диамандово“, съобщи Гюнер Шюкри – пресаташе на Ардино.

Идеята за мача е на бившия играч на тима Иван Панайотов от пловдивското село Куклен. Двата отбора ще бъдат селектирани от Иван Панайотов и ардинския бизнесмен Метин Солак, бивш футболист на „Родопа“, играл и за ‚Юнак“ в Югоизточна „В“ група.

Потвърждение за участие в мача са дали Фахри Ахмеджик от Бял извор, Иван Ганев от Кърджали, Нури Кълъч от Кипър, Веселин Козуев от Холандия. Сред ветераните се очаква да бъде и кметът на Бял извор Зехни Емин, също бивш футболист на „Родопа“.
ФК „Родопа е основан през 1958 г. Създаден е на доброволен принцип от група младежи и командировани учители в Бял извор с цел участие на общинските турнири по футбол в Ардино, както и участие в областното и зонално първенство. Отначало отборът се е казвал „Миньор“, но впоследствие е преименуван в „Родопа“. Цветовете му са зелено и бяло.

© Родопчани