Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
2014-та в неделинско може да започне с протести и блокиране на пътища

2014-та в неделинско може да започне с протести и блокиране на пътища

Публикувана на 19.12.2013 | 14:17
1034 прочитания


До 10 януари, ако не започне изкупната кампания за тютюна в Неделинско започват протести, съобщава кметът на община Неделино Стоян Беширов.

Тютюнопроизводители от четири села в общината са били категорични, че ако не започне изкупната кампания между 5 и 10 януари ще започнат протести, ще има гражданско неподчинение и ще блокират пътища, докато не отидат представители на фирмите да изкупят продукцията им.

По думите на кмета никой не се поставя на мястото на хората, които ще посрещнат празниците без пари. Днес министърът на земеделието провежда среща с представители на фирмите, сключили договори за изкупуване. Беширов иска утре да разговаря с министъра, за да го запознае лично с проблема на хората.

„Министърът има възможности да накара фирмите, които са сключили договори, да изкупят тютюна и ако те не спазят договора да им се отнеме лиценза”, споделя Беширов.