Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
224 проверки извършиха инспекторите от Агенцията по храните в област Смолян от началото на октомври

224 проверки извършиха инспекторите от Агенцията по храните в област Смолян от началото на октомври

Публикувана на 19.10.2012 | 16:29
758 прочитания


 224 проверки извършиха инспекторите от Агенцията по храните в област Смолян от началото на октомври. Това съобщиха  от Областната дирекция по безопасност на храните в Смолян д-р Радослав Колев. Проверените обекти в търговската мрежа и обществено хранене са 193 бр., една проверка е извършена по сигнал, а шест по постъпила информация по системата за бързо оповестяване. Пет са издадените предписания, като две от тях са за несъответствие на части от обекти по сграден фонд и оборудване и актуализация на системата НАССР. Две от предписанията са за осигуряване на съоръжения за съхранение на странични животински продукти трета категория, а едно предписание е за несъответствие на разработените системи за самоконтрол с дейността на обекта. 
Проверени през първите две седмици на октомври са и 3 складове, както и 28 производствени предприятия. През този период е заличена регистрацията на 10 търговски обекти. 

© Фокус