Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
250 ученици участваха в щафета в Смолян, по случай Освобождението на Родопите

250 ученици участваха в щафета в Смолян, по случай Освобождението на Родопите

Публикувана на 17.10.2014 | 09:28
1149 прочитания


250 ученици участват в лекоатлетическата щафета, която организира Община Смолян, по случай 102 години от Балканската война и Освобождението на Родопите. Това съобщават от пресцентъра на Общината.

 Стартът бе даден на площад „България”, а финалът е на площад „Свобода”. Надпреварата откри кметът Николай Мелемов . Градоначалникът припомни героичния подвиг на полк.Серафимов и войните от 21 Средногорски полк, които в тридневни сражения побеждават многократно по-силния противник с цената на 96 жертви. „Благодарение на тяхната саможертва днес сме тук. Със спортната проява ще засвидетелстваме уважението си към загиналите за нашата свобода и ще посрещнем и Празника на Смолян, която кулминация е на 21 октомври. От площад „България” до площад „Свобода” Вие ще пробягате разстоянието и символично ще слеете тези две съкровени думи – България и Свобода. Пожелавам Ви трудолюбие, упоритост, успехи в живота и в учението. Нека победят най-добрите ”, каза още при откриването Мелемов и обяви старта на състезанието. 
 
Преди началото на щафетата учениците почетоха пълководеца полк. Серафимов с поднасяне на венец пред паметника му на новия център в Смолян.
© пресцентър на община Смолян