Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
600 души от община Неделино са на гурбет в Испания

600 души от община Неделино са на гурбет в Испания

Публикувана на 18.04.2012 | 17:31
1700 прочитания


Млади хора напускат община Неделино поради липса на работа и около 600 души вече работят в Испания. Това каза кметът на общината Стоян Беширов, цитиран от "Фокус". Той обясни, че там те се занимават предимно със земеделие. Беширов заяви, че и в Неделино условията са благоприятни за отглеждане на селскостопански култури, но проблемът е, че производителите не могат да пласират продукцията си. Като пример посочи, че в общината застояват тонове картофи. Производителите не могат да ги пласират заради липса на пазар и ниски изкупни цени.
По думите на кмета за миграцията на младите семейства е допринесла и грешката на предишното правителство със закриването на училищата в малките населени места. „Младите хора напуснаха общината и няма как да ги върнем, тъй като вече децата им учат в големите градове”, каза Стоян Беширов.