Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
7-те самураи от Художествената галерия събраха смолянчани пред платната си

7-те самураи от Художествената галерия събраха смолянчани пред платната си

Публикувана на 02.09.2017 | 14:04
3311 прочитания
Автор: Теодора Илиева


​За втора поредна година работещите в Художествена галерия – Смолян показаха творчеството си пред смолянчани и гости на града. Изложбата е озаглавена „Седемте самураи“, а участниците в нея, естествено са 7 Ангел Консулов – завеждащ отдел „Живопис“, Асен Трампов – Скулптура и приложни изкуства, Борис Кисьов - декоратор, Георги Стойков – отдел „Научен архив“, Иван Пеев – директор на галерията, Илия Кисьов – реставратор и Стефан Данчев – фондохранител. 

В зала „Петър Стайков“ те подредиха 34 творби на различни теми.

„Въпреки, че по цял ден работим заедно, нашите творби не си приличат. Служебните задължения са други и те не влияят при работата ни в личното творчество. Това са хора с различно образование и представляват 1/3 от художниците в града. Познати са на публиката, тъй като винаги се включват в общите изложби, а също представят и самостоятелни“, каза при откриването директорът Иван Пеев.

Уредниците от галерията са решени, че тази изложба ще се превърне в традиционна за месец септември. Това решение се взе преди една година, когато отново бяха поканени от Клуба на дейците на културата.

Image titleImage titleImage title