Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
822 ученици ще получат раници за първия учебен ден в смолянско

822 ученици ще получат раници за първия учебен ден в смолянско

Публикувана на 15.09.2013 | 10:38
963 прочитания


Раници и сувенири ще получат като подарък за първия учебен ден децата, обучаващи се в общо 19 средищни училища на територията на Смолянска област. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Смолян.

Подаръците бяха доставени в Смолян и екип на РИО ги предаде в петък на директорите на учебните заведения. Раници ще получат общо 425 първокласници и 397 второкласници, а сувенирите – тефтерчета и химикалки са предвидени за всички ученици. Подаръците са доставени по проект BG051PO001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

По проекта на Министерството на образованието в Смолянска област са обхванати близо 2300 деца. Той се реализира в цялата страна и целта му е да се подпомогне процеса на ефективно въвеждане на целодневната организация на учебния процес за ученици от 1-ви до 8-и клас от средищните училища.

В Смолянска област са включени общо 19 учебни заведения, където е създадена и организация за обедно хранене на учениците. Целодневната организация на учебния процес включва пълния образователен цикъл - задължителна подготовка, задължително-избираема подготовка, свободно-избираема подготовка, самоподготовка, отдих и игри. Работата по проекта ще продължи и през тази година, тъй като целодневната организация на учебния процес действително повишава качеството на обучението в средищните училища, което е видно и от показаните от тях резултати.

© Фокус