Абитуриенти подават ръка на свои връстници-сираци

Публикувана на 19.05.2017 | 10:09
9812 прочитания
Автор: Селвина Топалска


​Тазгодишният випуск на СУ „Христо Ботев“ – село Чепинци, макар и състоящ се от доста малко, едва 14 ученици, успя да направи нещо наистина голямо и значимо.

Наред с вълненията покрай своето завършване, абитуриентите успяха да помогнат на свои връстници, останали без родители, също да изпитат приятните емоции, съпътстващи дипломирането. Випускниците на гимназията в село Чепинци направиха дарение към Бълграския Червен кръст за абитуриенти-сираци.

Идеята за благодеянието се зародила след като някои от абитуриентите попадат на статия за миналогодишни випускници, подкрепили Българския Червен кръст и неговата кампания. След като споделили за проченето с останалите си съученици всички заедно се обединили около идеята да помогнат на свои връстници, които нямат възможността да се радват на вълнуващите моменти покрай абитуриентския бал.

„Когато човек помисли колко и какво има и се сети, че тези деца нямат нищо, всеки намира вариант да помогне по някакъв начин.“ – споделя една от абитуриентките.

Младежите решили да отделят кой колкото може за тези абитуриенти, изпаднали в беда, като минималната сума за дарение бъде 20 лева. По този начин абитуриентите успели да съберат 300 лева, които веднага изпратили на БЧК.

„Радваме се, че станахме причина да бъдат зарадвани абитуриенти, които не могат да си позволят това, което имаме ние. Дано и тези деца имат бал прекрасен, като нашия!“ – допълва абитуриентката.

Скъпи абитуриенти, ние ви пожелаваме попътен вятър и успех във всяко начинание. Нека пламъкът на добротата, който гори във вас никога да не угасва. Бъдете все така съвестни, състрадателни и отзивчиви!

© Родопчани