Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Animals Land посреща жителите и гостите на маданско селце

Animals Land посреща жителите и гостите на маданско селце

Публикувана на 27.05.2017 | 02:25
6147 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: "Смолян прес"
снимка: "Смолян прес"
снимка: marica.bg
снимка: marica.bg
снимка: marica.bg
снимка: marica.bg
снимка: marica.bg
снимка: marica.bg


​Парк от бетонени животни, наречен от майстора „Animals Land“, посреща жителите и гостите на маданското село Дишлийци. В парка се срещат различни екзотични животни с естествени размери като маймуна, панда, катерица, сова, елен, жираф и други.

В стремежа си да направи нещо, което да остави след себе си, 53-годишният Светозар Дишлиев започва изграждането на парка с идеята да направи чешма, което е традиция в Родопите. След като направил чешмата край пътя, решил да направи и беседка, където човек да седне и да отпочине. Все още обаче на Светозар нещо му липсвало и не му достигало. Идеята за лехи с цветя покрай чешмата и беседката му се сторила твърде традиционна, затова Светозар решил да направи животни с реални размери, които да създадат приятна атмосфера.

За свое най-голямо постижение Светозар смята фигурата на родопчанката, която държи пита – символ на гостоприемстовото на родопчани. Женската фигура също е в реални размери и е облечена в традиционна родопска носия. Тя стои и посреща жителите и гостите на малката маданска махала от другата страна на пътя срещу парка.

За направата на фигурите родопчанинът избрал бетон, тъй като след като проучил разбрал, че бетонът може да трае поне 10 пъти по-дълго от дървото. 

Дишлийци е изключително малко село с едва 16 жители. Сега се радва на много посетители, идващи да видят интересния парк с екзотични животни.

Следващата цел на Дишлиев е да направи малко хотелче в парка, но за момента няма необходимите средства. Очаква се скоро до парка да се прокара осветление и да стане истинска атракция.

Етикети: Animals Land, Дишлийци
© Родопчани