Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
България на три морета, или България... на три ракии!

България на три морета, или България... на три ракии!

Публикувана на 27.05.2013 | 21:16
2013 прочитания


„Партия Пролет („Българска Пролет“, която е спечелила 4097 гласа) печели изборите наесен“, озадачено твърди техен симпатизант, с който пък са се пошегували, че ще има избори наесен – така де, защо пък не, може наистина да има избори наесен… Както е възможно Цветанов да бъде канонизиран за светец – малко вероятно, но все пак възможно.

25% от гласувалите останали без представителство в парламента – това е друга гореща тема след изборите.  Ами да бяха гласували за БСП или ГЕРБ, че да имат представителство….

Разбира се, преобладава мнението, че всички са маскари. Искам да кажа, че онези, които се втурнаха към урните на 12-ти този месец твърдят, че са гласували за маскари… Ако не друго, то поне са откровени.  Питате се защо са гласували ли – как защо, защото изразяват активно гражданската си позиция…  Така де – да пикаеш срещу вятъра също може да бъде израз гражданска позиция… Понякога хората по странен начин изразяват себе си…

Както и да е… И следизборните страсти почнаха да затихват, както и предизборните компромати ще бъдат забравени скоро… Големият въпрос е какво следва?

Ами… има няколко възможни развръзки:

1.       Кабинетът на комунистите да не бъде гласуван в Народното събрание, президентът да даде мандата на АТАКА, която да излъчи кабинет. На  втория ден след излъчването на кабинета на АТАКА, същата да обявят война на Турция, на петия ден Турция да ни превземе, и на седмия ден да живеем наравно стандарта, с който живеят там… Тъй де – нали ще сме превзети та и ние ще сме Турция…

2.       Кабинетът на БСП ще бъде гласуван и ще управлява толкова успешно, че на втората година от тяхното управление ще сме първа икономика в Европа и дори Германия ще ни завижда…. Хммм… май първото твърдение е по-вероятно да се случи…

3.       Българският народ ще се навдигне (поведен от рицаря на бял кон) и ще изрине цялото досегашно политическо статукво. След това България ще стане кралство,  начело с нашия рицар на бял кон… Не е лоша идея – вместо министри ще има придворни.

Ако и това не стане, тогава какво…?

Ами какво! Както и досега – компромати, оправдания, че предишните са виновни (въпреки, че погледнато от друга страна – ако трябва да се осланяме на това, че предишните са виновни, в крайна сметка, вървейки по веригата назад ще се окаже, че Хан Аспарух е виновен).

Колкото до гражданското общество… „Епа иде време за море, политиката наесен ще я бистрим“, рекли нейде из Шопско. 

Спомням  си как за няколко крилати фрази на Доган, който пръв ни заяви, че обръчите от фирми, са основополагащи за политическия живот в България. Та същият казваше „Бягай лошо, че иде по-лошо“.   

Не знам, но за обръчите от фирми се оказа прав…

To be continued…

Ш. Папратаров