Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Бебешки колички

Бебешки колички

Публикувана на 07.10.2020 | 10:18
1912 прочитания


Много често младите майки се шегуват, че за да избереш количка за новороденото си бебче, ти трябват няколко висши образования. До известна степен има доза истина в това, просто защото нещата, за които трябва да се помисли са доста, а когато не си имал досегашен опит в избора на бебешко возило, ситуацията става трудна и крие неподозирани рискове. 

Днес ще ви дадем насоки за някои по-специфични моменти при избора на количка, когато става дума за удобство на майката и бебчето. 

Кош за бебето

Търсете колички с летен и зимен кош. Проверете как става смяната и дали лесно се справяте вие самите с нея. 

 Размер

Големината на количката е основен фактор при покупката. Когато става дума за размер, трябва да помислите къде ще я държите, когато не се ползва. Също така, помислете колко е голяма в сгънато положение и дали ще се побере в багажника на колата ви, или в случай на необходимост – в куфар за автомобил (т.нар. автобокс)

Тегло 

Не избирайте прекалено тежки колички. Заложете на стабилност, но все пак имайте предвид, че освен самата количка, вие ще бутате и бебето, и поне още няколко допълнителни чанти с необходим багаж.

Маневреност 

Ако имате намерение да се разхождате често, задължително ще ви трябва доста маневрена количка… особено в България. Проверете подвижността на колелата и дали лесно повдигате предната част. Този момент е от голямо значение, ако около дома ви има стълби или други неравности, през които ще преминавате всеки ден.

 Височината на дръжката 

Препоръчваме количките с регулируеми дръжки. Така лесно ще настройвате височината според човека, който бута количката. Все пак, нека тя бъде удобна и за майките и за бащите.Долен кош за багажПовечето колички имат такива кошове, но съвета ни е да проверите колко е дълбок. По-дълбоките кошове ще гарантират повече място за багаж.

Цвят 

Разбира се, цветът е изцяло по ваш избор, но го споменаваме като рисков фактор, само защото трябва да знаете, че ярките цветове – жълто, синьо, зелено, привличат доста буболечки и мушички през лятото. Ако все пак се спрете на един тези цветове, си вземете и мрежа против насекоми.

И на последно място – в сградата ви има ли асансьор?

Ако е така – проверете дали количката, която сте си харесали ще влиза в него свободно. Едва ли ще ви е приятно да я пренасяте на ръка, или всеки път да чакате някой да ви помага.