Белокаменна родопчанка ще краси парково пространство в Севлиево

Публикувана на 18.07.2017 | 10:35
3560 прочитания
Автор: Л. Чаушева


​От няколко дни белокаменна скулптора, наречена от автора си „Родопчанка“, вече краси парковото пространство между Община Севлиево и „Севлиево Плаза“ в града.

Скулптората е изваяна от Ангел Карвланов, самият той родопчанин от смолянското село Чокманово. Каравланов е един от участниците в тазгодишния симпозиум по скулптора „Севлиево 2017“, а резултатът от работата му е внушителен и по размери, и по излъчването, което има, съобщават местни медии.

Каменната фигура е открита на 13 юли тази година в центъра на град Севлиево. На церемонията по откриването присъстваха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, служители на общинската администрация, както и останалите петима участници в скулпторния симпозиум, които все още работят по своите скулпторни проекти. След завършването на симпозиума каменните произведения и на останалите участници ще украсят паркове на град Севлиево.

Внушителна е не само каменната фигура, която може да бъде видяна от всички граждани и гости на града, а и начинът, по който беше  открита тя. Самият скулптор Каравланов привнесе много настроение и създаде същинска родопска атмосфера, като изсвири лично на родопската си каба гайда една от емблематичните песни на Родопите  „Мила ми е, мамо, драчка ми е“.

© Родопчани