Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Беширов: Бизнесът търси готвачи , научете децата

Беширов: Бизнесът търси готвачи , научете децата

Публикувана на 15.01.2013 | 15:27
896 прочитания


Кметът на Неделино Стоян Беширов може да бъде посочен за пример пред колегите си в страната като показа нагледно какви са стъпките за развитие на туризма в планинските региони. Градоначалникът поиска разкриване на професионална паралелка „Производство на кулинарни изделия и напитки" в неделинското училище „Св. Св. Кирил и Методий". Предложението пък бе прието след обстойно разискване с педагогическия съвет на родопското школо. С разкриването на паралелката ще се даде възможност на младите хора да получат подходяща професия в родния град. „Решението беше продиктувано от това факта, че туризмът е част от общинската стратегия за развитие на Неделино", коментираха от общината.
Предварително направените проучвания показват, че към момента липсват специалисти в тази сфера и това допълнително затруднява дейността на заведенията за обществено хранене и развлечение. Кметът се ангажира да оборудва специален кабинет за целта и подсигури необходимите педагогически кадри. По време на срещата беше възложено директорът на училището, с подкрепата и съдействието на градоначалника, да спази всички формални и законови разпоредби, за да получи „зелена светлина".

Етикети: училище, готвачи
© 24smolian