Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Без летни изживявания за половината българи

Без летни изживявания за половината българи

Публикувана на 04.07.2013 | 14:30
1272 прочитания


Повече от половината българи няма да имат възможността за разтоварваща почивка това лято, твърди проучване на НЦИОМ. Според изследването традиционно жителите на столицата и на големите градове почиват по-често в сравнение с тези от  по-малките населени места.

 Повечето от онези, които все пак ще почиват, са определили бюджет между 200 и 500 лева, което говори само по себе си за мащаба на почивката в разгара на сезона.

 Хората, които ще пропуснат "летните изживявания" това лято, са в по-голяма степен възрастните хора над 60 години, жителите на малките градове и селата -  хората с по-нисък от средния жизнен стандарт.

 Според анализът най-младите (на възраст до 29 години) са най-малко склонни да се лишат от почивка през лятото - 77% от тях ще си позволят летен отдих.

Високообразованите българи са друга активно почиваща група от населението. Логично заможните анкетирани най-малко са склонни да се лишат от лятна почивка.