Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Бивш полицай с присъда за източване на сметки на болни деца

Бивш полицай с присъда за източване на сметки на болни деца

Публикувана на 30.01.2013 | 21:19
1225 прочитания


Бивш полицай получи година и седем месеца затвор за източване на сметки за  деца, нуждаещи се от лечение. 37-годишният Костадин Лазаров направил пълни самопризнания, че е крал пари за болни деца и се споразумял за присъдата в Районният съд в Златоград. Ексченгето следило обявите за помощ на болни деца и после се свързвал по телефона с родителите, описвайки се пред тях като дарител, който ще даде крупна сума. При някои случаи той успявал да накара родителите да му дадат номера на дебитни карти или банкови сметки, в други – да открият сметки на негово име със суми от по 100 – 200 лв. Като изтеглел пари от сметките Лазаров ги проигравал на хазарт. Бившото ченге беше спипано в схемата, при измама на граничния полицай Венелин Дюлгеров. Той събирал пари за лечение в чужбина за болния си 18-годишен син. Представайки се за Петър Зографски Лазаров го заблудил, че ще дари голяма сума пари. После дал телефона на „секретарката“ си, която успяла да получи номерата на сметката на дебитната карта на златоградчанина, по която си получава заплатата. Дюлгеров не открил превод в картата си и след като ходил и в банката разбрал, че са му „източени“ 467 лв. Парите му били изтеглени на 7 пъти, по от 10 до 101 лв. от устройства в търговски обекти. По същата схема Лазаров източил още 4 сметки на болни деца.

Той бе в смолянската полиция до 2006 г., когато е уволнен дисциплинарно за използване на фалшиви документи. След това стана ясно, че е завлякъл с пари много свои колеги, после залагал на хазарт. Бившият полицай най-вече се прочу при опит да обере въоръжен и маскиран клон на „Експресбанк“ в София през ноември 2006 г. Тогава той получи присъда от 5 години затвор.