Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Бивши затворници прегазиха полицай в Хасково

Бивши затворници прегазиха полицай в Хасково

Публикувана на 27.04.2012 | 19:32
2692 прочитания


41-годишен служител от сектор "Криминална полиция" -Хасково е пострадал по време на изпълнение на служебните си задължения, съобщават от полицията.

Вчера вечерта хасковските и кърджалийските полицаи са провели съвместна операция по линия на наркоразпространението. На булевард „Освобождение" в Хасково те са спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф" с кърджалийска регистрация, в който са пътували двама кърджалийци на 29 г. и 41 г., както и две техни съгражданки на 21 г.

След спирането на автомобила, шофьорът рязко потегля назад и удря стоящият зад него 41-годишен служител на сектор „Криминална полиция" в Хасково. От удара полицаят е с охлузни рани, без опасност за живота. Колата е продължила движението си на заден ход с висока скорост още 200 метра, удря се в бордюра, разделящ локалното платно от булеварда и спира върху него, завъртайки се на 180 градуса.

Последвало е претърсване в „Голф"-а, където органите на реда откриват грам бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на амфетамин, газов пистолет с патрон в цевта, бейзболна бухалка и множество спринцовки и игли.

Полицаите са установили, че кърджалийците са посетили Хасково с цел закупуване на хероин. При пристигането си те се срещнали с двама хасковлии на 37 и 34 години. По-младият им е продал 5 грама хероин за 250 лева. По техни думи, част от него те са приготвили и употребили веднага.

Оказва се, че двамата кърджалийци са с богато криминално минало. Те имат общо 78 заявителски материала и 30 присъди - за измами, телесни повреди, хулиганство, разпространение на фалшиви пари, управление на МПС след употреба на алкохол, кражби, обсебване, изнасилване, трафик на хора, принуда, кражби на коли, закана за убийство и убийство.

Последната присъда на 41-годишния е ефективна за убийство в размер на 9 г. и 8 м. лишаване от свобода и е излязъл от затвора през 2011 г. Една от кърджалийките има присъда за държане на високорискови наркотични вещества и кражба. Хасковлиите също са познати с проявите си. Имат общо 24 заявителски материала и 17 присъди за кражби, грабежи, склоняване към проституция, разпространение на високорискови наркотични вещества, средна телесна повреда.

Днес предстои повторед оглед на колата. Шестимата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

 

Етикети: Хасково, полицай
© 24 часа