Благодетели от Бурса за пореден път направиха дарение на ардинската болница

Публикувана на 21.07.2014 | 12:38
1109 прочитания
снимка: www.ardino.bg
снимка: www.ardino.bg


За поредна година Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса организира дарителска дейност в Ардино по повод свещения месец за мюсюлманите месец Рамазан. Това съобщиха от пресцентъра на родопската община.

Сдружението дари хранителни продукти за нуждите на потребителите от Защитеното жилище в родопския град, както и медицински консумативи за нуждите на местната болница.
Хуманитарните помощи бяха  връчени от председателя на Сдружението Ахмет Кахраман и членовете на фондацията Юксел Юртсевер, Бейджан Акин, Осман Ялчънкая, Мюмюн Гюлпънар, Юсеин Касапоглу и Ерол Четин. На събитията присъстваше и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрам.
 
Представителите на Сдружението изслушаха проблемите на потребителите от Защитеното жилище. Те изразиха готовност тази човешка инициатива да продължи и в бъдеще. „Винаги ще бъдем съпричастни към проблемите на лицата с увреждания”, заяви Ахмед Кахраман. 
Управителите на лечебното заведение и Защитеното жилище д-р Адам Персенски и Елван Исмаил изказаха благодарности за оказаното внимание и благородния жест на Сдружениието.
 
Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам също изказват благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да подпомагат здравните и социални заведения на територията на общината.
© пресцентър на Община Ардино