Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Благотворителен базар за Наска започва в Смолян, предстоят два концерта в Пловдив и Девин!

Благотворителен базар за Наска започва в Смолян, предстоят два концерта в Пловдив и Девин!

Публикувана на 31.05.2017 | 16:32
1528 прочитания


Постоянен благотворителен базар отваря за три дни – от 1 до 3 юни, на стария център в Смолян с единствената цел – да се съберат средства в помощ на 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин.

Младото момиче не успя да се порадва на абитуриентски бал, защото в момента е в клиника, бореща се с жестокия Сарком на Юинг. Наска мечтае да стигне до клиника във Франция, за да продължи адекватното й лечение.

Инициативен комитет, с подкрепата на община Смолян, община Девин, община Пловдив, организира поредица от благотворителни инициативи. Към тях се присъединяват хора с големи сърца, като София Данина от Смолян. Тя, по собствена инициатива, и със съдействието на собственичката на хранителен магазин Недка Калнинска от Смолян е поставила кутия за дарения.

Кутията беше отворена пред комисия в състав: Петя Гайдарова – журналист, Величка Петкова – журналист, София Данина – инициатор за поставяне на кутията. Събраните средства са точно 199.45 лв., които ще бъдат преведени по сметката на бащата на Атанаска, от която се разплащат всички задължения към клиниката. Благодарим на всички хора поставили и дарили в кутията! Нека доброто се връща към вас стократно!

Още 162 лева и 75 стотинки, събрани от благотворителна кутия, поставена от Инициативния комитет, по време на честването на 24 май в Театъра в Смолян, вече са преведени по същата сметка от Захаринка Куцева – преподавател в Художествената гимназия.

В помощ на Атанаска в Пловдив се организира голям благотворителен концерт. Концертът се дарява от музикална компания „Пайнер”, участват и други изпълнители с големи сърца, а негов организатор е Импресарска агенция VN.

Благотворителният концерт в Пловдив ще се състои на 8 юни от 19 часа в Драматичен театър – Пловдив.

„С голям концерт всички ние заставаме зад каузата – да помогнем на Атанаска”, казват звездите на Пайнер.
Участие в концерта ще вземат: АЙШЕНУР, АНГЕЛИНА, ВАНЯ ВЪЛКОВА, ДЕСИСЛАВА СТАНЕВА, СЕВДЖАН РАМАДАН, ЕКСТРА НИНА, ВЕСИ ПАШАЛИЕВА, МИЛЕНА КОСТОВА, КАРЛОС, КАЛИНА И НЕВЕНА, ФОРМАЦИЯ ПАСКАЛЕВ – ПЛОВДИВ,
ОРХАН МУРАД, ОРКЕСТЪР НАЗДРАВИЦА, ТАНЦОВА КЛУБ “АНТЕРИЯ” – ПЛОВДИВ.

Благодарим на изпълнителите и свързаните с организацията на концерта!

Благодарим на Драматичен театър – Пловдив за предоставената благотворително сцена!

Благотворителните инициативи продължават с благотворителен концерт, който е предвиден за 17 юни в Девин.

Всички можем да помогнем на 18-годишната Атанаска да се пребори с болестта!

Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447

Експрес банк

Титуляр: Альоша Тарашев-баща.

Семейството на Атанаска благодари за всеки жест!

Величка Петкова

© Смолян прес