Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Близо 1000 родопски социалисти „атакуваха” Бузлуджа за събора на БСП

Близо 1000 родопски социалисти „атакуваха” Бузлуджа за събора на БСП

Публикувана на 05.08.2014 | 17:33
1216 прочитания
снимка: www.bsp.bg
снимка: www.bsp.bg


Близо 1000 социалисти и симпатизанти на БСП от област Смолян присъстваха на връх Бузлуджа за традиционния събор на левица. 20-те автобуса се водиха от областният председател на партията инж. Атанас Устабашиев, като най-многобройна е групата на община Смолян - 7 автобуса. „Интересът към митинг-събора в Стара планина е традиционно подчертан, още повече, че това е първата  по-мащабна проява на  новия лидер Михаил Миков ”, заяви инж. Устабашиев.
 
В групата бяха включени фолклорни изпълнители и гайдари, които по традиция поздравяват социалистите на „Историческата поляна”.
 
Младежите на партията се включиха активно в организацията на различните прояви, а по-късно изградиха и палатков лагер, в който да прекарат нощта.
 
„Традиция и чест за МО на БСП – Смолян е да пренощува в историческата местност, защото тя зарежда с много енергия, позитивизъм, дава ти сили и вяра, че може да превърнем България в едно по-добро място за живот”, заяви председателят на структурата Светослав Димитров. Той обясни, че редом с младите членове на партията пътуват и много симпатизанти. „Всяка година каним гости, които след това стават наши членове, защото „Бузлуджа” променя традиционните представи за левицата", каза още Димитров.
 
Към смолянската група се присъедини и депутатът от този регион и зам.-председател на ПГ на КБ Дора Янкова. 
© http://www.bsp.bg