Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Частици от одеждите на Майката Божия в Смолян

Частици от одеждите на Майката Божия в Смолян

Публикувана на 29.07.2017 | 10:35
1881 прочитания
Автор: Теодора Илиева


​Частици от одеждите на Майката Божия пристигнаха в Смолян от Пловдивска света митрополия специално за празника на храма „Св. Висарион Смоленски“.

Негово преосвещенство Знеполският епископ Арсений оглави Вечернята с петохлебие в навечерието на храмовия празник на Свети Висарион в съслужие с Константийския епископ Яков и свещеници от Смолянската духовна околия. В храма присъстваха стотици вярващи, дошли да се поклонят. С благословението на Негово Светейшество патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил те пристигнаха от Москва за храмовия празник на митрополитската църква в Пловдив „Света Марина“, а сега са изложени за поклонение и благословение на вярващите в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“. 

Днес в храма бе отслужена Света литургия.  Светините на Пресвета Богородица ще останат в храма до ранния следобед, след което ще бъдат върнати в митрополитския храм „Св. Марина“ – Пловдив, а в неделя  ще бъдат пренесени обратно в Москва.

Етикети: Смолян
© Родопчани