Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Чепеларски ученици станаха първи в състезание за модели на соларни автомобили

Чепеларски ученици станаха първи в състезание за модели на соларни автомобили

Публикувана на 11.06.2012 | 17:15
1639 прочитания


Ученици от ПГ по СГСТ „Н.Й.Вапцаров“ заеха първо място на състезание за модели на соларни автомобили, съобщи Яна Димова от пресцентъра на община Чепеларе. Възпитаниците на чепеларското школо, дни след като завършили радиоуправляем модел на соларен електромобил, взели участие в надпреварите, които се провели в началото на месеца в гр. Задар – Хърватска . Тогава представители на  училището посетили хърватския град, като събитието е било по проект по програма „Леонардо“, казва се в съобщението на общинсаката администрация.

 Ученици от училището участваха в Национални и международни състезания –Международно състезание „Горски многобой”  Национална научно студентска конференция, като се отличиха учениците Жанет Карабаджакова, Исмет Стефанов, Кирил Крумов.

Гордост за училището е и професионално – квалификационната извънучилищна подготовка на специалисти от целия регион на Средните Родопи. Стотици от тях днес упражняват професии, придобити в училището. За предстоящата учебна година в училището се откриват две нови специалности:

„Възобновяеми енергийни източници” и „Автомобилна мехатроника”.         

  Училището обучава ученици за водачи на моторни превозни средства – трактори, леки и товарни автомобили.

В училището са сформирани отбор по футбол, волейбол, тенис на маса. В общински футболен турнир през месец май отборът спечели първо място. Съвременната материална база и активната работа по проекти създават уют в учебното заведение и го правят предпочитано и желано.

През последните години училището кандидатства по различни проекти, свързани с неговото благоустрояване: нова отоплителна инсталация с биогориво, основен ремонт на училищна сграда и общежитие, също така нова обзавеждане. Ученическото общежитие предлага прекрасни условия за обучение, различни занимания и отдих. Всички ученици, които не са жители на града, а от различни селища в областта и страната са настанени в стаи с отделни санитарни възли и имат необходимите битови удобства.

© Родопчани