Четвъртокласници от Старцево на второ място в конкурс за макет „Екоград“

Публикувана на 29.05.2017 | 21:27
6451 прочитания
Автор: Селвина Топалска


​За трета поредна година образователната инициатива на EVN „Часът на Иви и Енчо“ организира конкурс на тема свързана с разумното използване на енергията.

Тази година задачата на четвъртокласниците бе да направят макет „Екоград“, като по този начин покажат знанията си за опазване на околната среда и възобновяемите източници на енергия.

В конкурса се включиха 14 ученици от СУ „Свети княз Борис I“ – село Старцево, под ръководството на Златка Мемова, като спечелиха почетното второ място.

„Нашите ученици направиха проекта с много голямо желание и природни материали.“ – споделя Златка Мемова, ръководител на учениците.

Уформени под три екипа с помощта на своите родители, малчуганите от родопското село Старцево пресъздали ВЕЦ, вятърен парк и соларните лампи.

 „Изработката на проекта беше доста трудоемка, изработван е в рамките на 2-3 месеца.“ - разказва ни ръководителката.

В рамките на конкурса се прави вътрешно училищен избор на макет. В СУ „Свети княз Борис I“ - село Старцево учениците от IV клас са само една паралелка, поради което от ръководството изпращат директно техния проект.

Класираните на първите три места ученици имаха възможността да посетят съораженията на EVN Топлофикация в град Пловдив. В рамките на посещението си децата се запознаха с енергийните съоръжения. За тях също бе организирано и детско парти с подаръци и игри на екологична тематика.

„При посещението на съораженията на EVN в Пловдив останахме възхитени от посрещането, както и от тяхната подготовката и организация.“  - споделя госпожа Мемова.

Пожелаваме на малчуганите още много успехи, а на ръководителката им да бъде все така отзивчива и всеотдайна!

© Родопчани