Чуждестранни туроператори и журналисти опознават Източните Родопи

Публикувана на 25.03.2014 | 16:14
1098 прочитания
снимка: www.momchilgrad.bg
снимка: www.momchilgrad.bg


Община Момчилград в партньорство с общините Кърджали, Крумовград и Кирково рекламираха природните забележителности и богатото културно-историческо наследство на Източните Родопи на туристическото изложение в Москва – MITT 2014.  Това съобщават от пресцентъра на община Момчилград.

На най-голямото международно туристическо изложение в Русия и едно от петте водещи в света участие взеха кметът на Крумовград Себихан Мехмед, зам.-кметът на Момчилград Ерол Мехмед, който е ръководител на проекта „Източният свят на Родопа планина”, както и ръководителят на „Управление на проекти" към Община Кърджали Надежда Цветкова. Родопският щанд привлече вниманието на посетителите с ръчно изработените мартеници на деца от Момчилград.  На щанда на Република България пък се проведе дегустация на вина, демонстрация на народни танци, дърворезба и презентация на видовете туризъм у нас.

Красотите на Източните Родопи се представиха на международните туристически изложения в Лондон, Истанбул, Берлин, Москва и София. Предстои участие на туристическата борса „Културен туризъм” във Велико Търново.

В Момчилград пък се очаква да пристигне голяма делегация от български и чуждестранни туроператори и журналисти, за да проучат възможностите за сътрудничество в областта на туризма.

© пресцентър на община Момчилград