Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Д-р Даниела Дариткова: Основна цел за ГЕРБ е да стабилизира държавата

Д-р Даниела Дариткова: Основна цел за ГЕРБ е да стабилизира държавата

Публикувана на 30.09.2014 | 17:20
1225 прочитания
снимка: www.gerb.bg
снимка: www.gerb.bg


„Урокът за всички политици е, че силата на народното недоволство не трябва да се игнорира. При всяко решение и всяко действие трябва да се предвижда неговата реакция и да се взема предвид“. Това заяви пред жители на чепеларското село Забърдо водачът в листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ в Смолян д-р Даниела Дариткова.

По думите й явно предходното управление се е осланяло на убеждението си, че са притъпени демократичните рефлекси на българина. „Затова управляващата коалиция остана толкова изненадана, че българите масово протестират, излязоха даже броени часове след като гласуваха кой да е начело на ДАНС. Това е урок за всички политици оттук-нататък - че който даде едни предизборни заявки, а зад гърба на народа прави друго, няма да остане ненаказан и той просто няма да управлява”, коментира д-р Дариткова. По думите й след управлението на кабинета „Орешарски” наследството е много тежко. „Освен че бюджетът е изпразнен, без да има постъпления, се раздадоха едни пари на избрани общини. И като резултат се получи толкова силно разделение и противопоставяне на хората, каквото нямаше дори в ранните години на прехода. Хората се деляха, общините се деляха. Община Чепеларе например беше наказана, сякаш населението й за нещо е виновно. Общините Смолян, Златоград и Доспат също бяха наказани. И защо!? Защото там кметовете са от ГЕРБ. Това е модел за политическо поведение, който трябва да бъде изкоренен”, изтъкна д-р Дариткова.
Според нея от факта, че по времето на ГЕРБ в Забърдо е имало наети по програми на работа 200 човека, а сега само 30, може да се направи извод какво значи Европа да ти спре финансирането, защото не е сигурна за какво го разходваш. „А и да се види също, че работни места с лозунги не се разкриват. Те се разкриват с работеща икономика, с отворени европейски фондове”, допълни Дариткова. Тя подчерта, че ГЕРБ има стройна, ясна и добре подредена програма за управление в следващ мандат. „Предимството ни сега е, че имаме експертен потенциал, натрупан опит във всички сфери. И естествено, основният ни приоритет е възстановяването на плащанията по европейските фондове, защото нашата слаба икономика няма как да се раздвижи без свеж капитал и да се създадат работни места”, добави водачът в листата на ГЕРБ.
Д-р Дариткова посочи, че кабинетът "Орешарски" не можа да се справи даже с подготовката и подписването на споразумението с Европейската комисия. „Това бе направено от служебното правителство, но загубата е сериозна - 2014 г. ще бъде нулева откъм усвояване на европейски средства. Тоест, финансирането на всички начинания засега ще е само от държавния бюджет, а знаете какво е неговото състояние”, добави тя.
Основна цел за ГЕРБ е да стабилизира държавата, подчерта д-р Дариткова. „Можем да го постигнем, защото вече имаме опита, имаме доверието на Европа, а вярвам, че ще имаме доверието на хората”, подчерта тя.
На срещата присъстваха още кандидатът за депутат Красимир Събев, общинският ръководител на партийната структура в Чепеларе Костадин Петков, организационният секретар Георги Костадинов и общински съветници от ГЕРБ.
© пресцентър на ПП ГЕРБ