Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Д-р Даниела Дариткова: Виждам с каква лекота опонентите ни предлагат лъжи

Д-р Даниела Дариткова: Виждам с каква лекота опонентите ни предлагат лъжи

Публикувана на 12.09.2014 | 15:10
1195 прочитания


„Озадачена съм от кампанията на нашите опоненти, защото виждам с каква лекота предлагат лъжи. В коментар за здравеопазването г-жа Дора Янкова твърди, че са открили кабинет по репродуктивно здраве. Наистина при идването на министър Андреева тук се отвори един кабинет, но аз за 4 месеца от тогава до днес в него не знам да е влязъл пациент и да има назначен лекар. Има само луксозна табела. Тук е лъжата и демагогията“ – това заяви на среща с жители на смолянския квартал Райково водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. На срещата присъстваха кандидат- депутатът Марин Захариев и общинският съветник от ГЕРБ Борислав Георгиев.
„Г-жа Янкова пак твърди, че щяла да се развива телемедицина, но не обяснява защо проектът е замразен от сегашното ръководство на болницата. Не обяснява и защо беше сменен бордът на директорите. От него бяха извадени д-р Райков и д-р Даракчиев. И сложиха хора, които нямат отношение нито към региона, нито към здравеопазването. Председател на борда е г-жа Чорбанова, чието единствено достойнство е приятелството й с министър Андреева. Лекарите в Смолян работят, за да осигуряват над 1000 лева заплата за нея“, посочи д-р Дариткова. Тя обясни, че е водено съдебно дело от община Смолян за легитимността на това управление и спечелено на първа инстанция, но се обжалва.
Според нея ще е много интересно в какво финансово състояние ще е болницата след края на това ръководство, защото при смяната на борда тя беше една от малкото в България без просрочени задължения.  По думите на Дариткова в болничното заведение са се случили много хубави неща при предишното ръководство – инвестиции в техника и реконструкции на стойност 7 млн. лева. Обновени отделения на стойност около 700 000 лева. „Това, което е построено и направено, може да се види. Построеното остава, а думите отлитат“, обобщи тя. „От нивото на професионалната си реализация твърдя, че не сме професионални политици, не сме се учили професионално да лъжем преди избори, а после да се чудим какво да отчетем, да не можем да гледаме хората в очите“, коментира Дариткова.
 
Тя каза, че с колегите й кандидат-депутати са в напрежение какво ще измислят техните опоненти, защото кампанията през 2013 г. беше основана изцяло на черен PR и различни комбинации от въздействия. „Апогеят на всичко това беше Костинброската афера. Всички от позиция на времето преценявате колко добре беше организирана. Ние по компилации и идеологическа пропаганда няма как да бием колегите, които толкова години са управлявали с пропаганда. Ние идваме пред вас и заявяваме какво сме направили и че сме се поучили от грешките си. В първото си управление не бяхме съвсем подготвени. Ситуацията беше трудна, но стабилизирахме финансовото положение. Безспорното ни постижение беше, че спечелихме доверието на нашите европейски партньори. Сега европейските програми отново са спрени. Това можем да го коригираме, защото веднъж вече сме го правили“, добави Дариткова.
 
„Моят извод е, че се залага много на приказки, а малко – на действия. Трябва да говорим за реални неща. На мен ми е неудобно да кажа нещо със съзнанието, че няма възможност да се случи. На мнение съм, че трябва да си категоричен, защото времето минава, а ние само с работа можем да излезем от трудната ситуация, в която се намираме. Да чакаме някой да ни даде наготово, няма как да стане. Трябва много да работим и по-малко да говорим“, заяви третият в листата на ГЕРБ Марин Захариев, който е зам.-кмет на Смолян.
 
Пресцентър на ПП ГЕРБ –Смолян
© пресцентър на ПП ГЕРБ