Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Д-р Даниела Дариткова бе официален гост на изложба на гоблени

Д-р Даниела Дариткова бе официален гост на изложба на гоблени

Публикувана на 03.02.2015 | 15:41
1366 прочитания
снимка: www.gerb.bg
снимка: www.gerb.bg


Народният представител на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова бе официален гост на уникална самостоятелна изложба на гоблени „Златната игла“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Подредените в експозиция 50 творби са изработени с много любов и труд от ръцете на Василка Павлова. Изложбата на гоблени беше представена в Клуба на дейците на културата в зала „Петър Стайков” и ще остане там до 9 февруари. На откриването присъстваха още зам.-областният управител Адриян Петров, общински съветници от ГЕРБ, представители на дамската и младежка структура на партията. Дариткова изрази възхищението си от експонираните гоблени и лично подари кошница с цветя на гобленарката Василка Павлова от името на Жени ГЕРБ. В своето слово д-р Дариткова заяви, че шиенето на гоблени е модерно превъплъщение на стремежа на българката да създава красота. „Надявам се, че всички присъстващи са усетили емоцията, която сте заредили в създаденото от Вас, защото няма как нещо, което не е минало през сърцето, да създаде такава наслада за очите на всички. Тя пожела на авторката дълголетие и да продължи да твори, защото това, което създава, се доближава до произведенията на най-големите творци на нашето съвремие “, подчерта депутатът. Главният финансист на община Смолян Венера Аръчкова поднесе цветя и поздравления към авторката от името на кмета Николай Мелемов.
Идеята за изложението е на общинския съветник от ГЕРБ Мариана Сивкова, която е и дъщеря на смолянската майсторка. Сивкова решава да покаже изящните пана на майка си по случай нейната 70-годишнина и за първи път да изведе любимото й хоби извън дома. 
Произведенията няма как да не предизвикат възхищение у всеки, който ги е видял. Направени са изцяло ръчно, като в тематични серии са претворени пейзажи, икони, библейски мотиви и битови сюжети, олицетворяващи уют и топлина. В тях гобленарката Василка Павлова е вложила целия си живот. Да видят изложбата бяха дошли близки, приятели и ценители на изящното изкуство.
© пресцентър на община Смолян