Д-р Даниела Дариткова в Мадан: ГЕРБ разруши престъпния сценарий на прехода

Публикувана на 02.10.2014 | 10:59
1215 прочитания
снимка: www.gerb.bg
снимка: www.gerb.bg


„ГЕРБ разруши престъпния сценарий на прехода“. Това заяви пред жители на Мадан д-р Даниела Дариткова, водач в листата на ГЕРБ за Смолянска област. По думите й само за 3 години и половина ГЕРБ успя да развали редица схеми за източване на държавата.
„Атаките срещу нас бяха зловещи. Целяха да ни унищожат, затова ни подготвиха организираните мероприятия. Всички помните протестите за увеличените сметки, костинбродската афера, всекидневните компромати, с които заливаха пространството. Ние се поучихме от всичко, което се случи с нас през последните години. Дори от времето, през което бяхме в опозиция. То ни подейства пречистващо както по отношение на кадри, така и по отношение на идеи. Въпреки, че вложиха толкова пари, енергия и усилия да ни унищожат, партията остана силна и стабилна благодарение на своите структури по места. И вие виждате, че отново сме първа политическа сила. Нещо, което не се е случвало в България досега, защото всички нови формации по един или друг начин са били елиминирани“, обясни д-р Дариткова.
По нейните думи обаче е много притеснително, че общините от Смолянска област, които първи приеха демокрацията с отворени обятия, сега се застъпват за политическа сила, чието основно оръжие е страхът. „Притеснена съм, защото хората са се затворили в себе си, не смеят да изкажат идея, мнение, по-различно от наложеното в съответната община. А това в 21-ви век в демократична България е ужасяващо. Аз искам да ви дам кураж, който да предадете на другите. Ние живеем в свободна страна, член на ЕС, в която всеки може да изкаже своето мнение свободно, без да се притеснява, че от това ще пострада битието му, препитанието му, ще получи заплахи или с натиск да го вкарат в "правия" път“, заръча д-р Дариткова. По думите й това е мисията на модерната европейска дясна партия ГЕРБ.
„ГЕРБ се появи в обществения живот през 2006 г., защото политическият сценарий за прехода трябваше да се прекъсне. Той беше написан така, че една партия да поема левите, друга – дясномислещите, и трета - която се появи като етническа, а сега се мъчи да я възприемат като мултинационална. И това чудесно се вписваше в нечий корпоративен интерес. Ние им разбъркахме плановете“, посочи водачът на листата. Д-р Дариткова подчерта, че ГЕРБ тръгва на тези избори, за да управлява сама. „А ако имаме нужда от партньор в парламента, това са партиите от нашето европейско семейство – Европейската народна партия, тоест Реформаторския блок. Инсинуациите са за употреба от другите партии, защото виждат, че управлението на страната им се изплъзва“, добави тя. И обяви, че България може да бъде стабилна само ако ГЕРБ има убедително мнозинство. „Нямаме друг шанс да се измъкнем от кризата. Европа има доверие на ГЕРБ. Това е доказано вече. Пътят е ясен“, обобщи Дариткова.
Според Недялко Славов – вторият в листата, обликът на политиката в Смолянска област ще го дадат Мадан и Рудозем след тези избори. „Нещата в национален мащаб са различни. Надявам се Мадан и Рудозем да дадат онзи резултат на ГЕРБ, който подобава“, каза той и припомни събитията от 2012 г., когато „Горубсо – Мадан“ беше на ръба, но с личната намеса на премиера Бойко Борисов тогава предприятието е с нов собственик и работата в него тръгна.
„Високата избирателна активност е нужна на ГЕРБ, нужна е на България. Тя гарантира легитимно управление“, подчерта Славов.
Етикети: Мадан, избори, ГЕРБ
© пресцентър на ПП ГЕРБ