Д-р Дариткова: Смолянска община отново е извън обсега на Програмата за селските райони

Публикувана на 24.10.2013 | 15:00
998 прочитания
снимка: www.gerb.bg
снимка: www.gerb.bg

Угасна надеждата на селата от Смолянска община да бъдат включени в Програмата за развитие на селските райони, съобщава д-р Дариткова.

„При договарянето на параметрите за новия програмен период 2014-2020 г. правителството на ГЕРБ положи много усилия Смолянска община и няколко други, които се намират в сходно с нея положение, да бъдат включени в програмата. Коригирани бяха критериите, заради които в предишния програмен период общината бе лишена от тази възможност. Наскоро стана известно, че сегашното правителство по предложение на Министерството на земеделието е върнало старите критерии за участие в програмата. Имаше питане в Народното събрание, на което беше отговорено, че на този етап нещата са приключили”, обясни д-р Дариткова.

Тя заяви, че всички знаят за парадокса, че съседни села, намиращи се в различни общини при абсолютно еднакво географско положение и икономическо състояние са поставени в позицията едното да може да се възползва от средствата по тази програма, а другото, само защото е в Смолянска община, няма достъп. „А това са изключително много възможности за инвестиции в подобряване на средата за живеене, в ремонти на читалища, училища, детски площадки, канализации, водопроводи, пътища“, допълни депутатът.

Д-р Дариткова подчерта, че парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да полага усилия да се променят критериите, които ощетяват несправедливо населените места както на Смолян, така и на Асеновград, Хисаря, Казанлък и други общини.

© пресцентър на ПП ГЕРБ