Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Д-р Дариткова: В бюджет 2014 прозира несигурността на това управление докога ще е на власт

Д-р Дариткова: В бюджет 2014 прозира несигурността на това управление докога ще е на власт

Публикувана на 23.11.2013 | 14:13
984 прочитания
снимка: www.gerb.bg
снимка: www.gerb.bg


„В бюджет 2014 е заложена нереалистична приходна част. А когато се заложат нереалистични приходи, това предполага ударно харчене в първите месеци. В този бюджет прозира несигурността на това управление колко дълго може да се задържи на власт”, категоричен е народният представител от ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, съобщават от пресцентъра на партията.

Тя уточни, че има заделени почти 700 млн. лв., които ще се харчат без санкцията на Народното събрание само по решение на Министерския съвет - тоест непрозрачно. Според Дариткова това също подсказва, че няма сигурност колко дълго ще управлява Тройната коалиция. По думите й се заделят средства, за да се подсигурят едни евентуални бъдещи избори.

„Ясно е, че икономиката ни страда от общата нестабилност - и политическа, и всякаква. Това се отразява на инвестициите и не се очаква ръст на икономиката, не може да има стабилен бюджет, не може да има и сериозни инвестиции за социални плащания. Социалните средства, предвидени за следващата година, са малко повече ”, обясни д-р Дариткова. Според нея се предвижда 3% увеличение на пенсиите от 1 юли, което говори за невъзможност на това управление да реализира грандиозните си социални заявки, защото това ще коства сериозни средства на бюджета, които не са подсигурени.

„При всички упреци, които търпяхме за това, че има повече средства за вътрешен ред и сигурност , че ние сме се прославили с подслушванията, сега се оказва, че за тези служби са заложени 30 млн. лв. повече. Това оставям без коментар, защото цифрите говорят доколко критиките са били искрени и в каква посока са реалните действия”, подчерта депутатът.

© пресцентър на ПП ГЕРБ