ДПС Смолян вече има офис и в Неделино

Публикувана на 18.09.2014 | 17:08
1410 прочитания
снимка: www.dps.bg
снимка: www.dps.bg


Движението за права и свободи вече има офис и в Неделино, обл. Смолян. Това съобщават от пресцентъра на ПП ДПС.

Партийният клуб бе открит днес от водачът на листата на ДПС в Смолян Мустафа Карадайъ и Салих Аршински, който е осми в листата.  Офисът се намира в центъра на родопския град, като на церемонията присъстваха още Десислава Димитрова и Елисавета Кехайова, които са съответно трета и шеста в листата на ДПС за Смолянския регион. „Радвам се, че вече ДПС  има свой клуб в Неделино и това ще помогне за надграждането на партийната структура в общината“, заяви Мустафа Карадайъ, който е и секретар на ЦОБ на ДПС. Своето задоволство изрази и областният председател на ДПС Салих Аршински.
 
Десетките присъстващи на радостното събитие бяха приветствани и от Елисавета Кехайова, която е родом от Неделино. „Радвам се, че най-после и в моя роден град има офис на ДПС, това трябваше да стане много отдавна“, каза след прерязването на лентата Елисавета Кехайова, която е и в листата на ДПС в Кърджали. Тя пожела успех на местната организация, като подчерта, че силно се надява структурата да се развива сериозно и ДПС е непреодолим  фактор в общината и региона. От своя страна общинският председател на ДПС – Неделино Ружко Халваджиев изказа своята благодарност към централното ръководство на ДПС, както и към областната структура за разкриването на партийния клуб в неговия град. „Благодаря Ви, това е една моя сбъдната мечта“, заяви Ружко Халваджиев. Специално за събитието в Неделино бяха и представители на ДПС – Кърджали - Мюмюн Рамадан, Ремзи Имамов от с. Средец, но дълги години живее в гр. Джебел, като пети мандат е общински съветник от ДПС и  Юксел Селим.
 
На откриването на офиса присъства областният лидер на младежката структура на ДПС Илиан Горанов, общинските лидери на младежите в Мадан и Смолян Шебан  Билянов, Велизар Шкодров, както и техният домакин Делян Беширов– общински председател на МДПС – Неделино.
 
След официалната част кандидат-депутатите дадоха и отговори на всички въпроси, които им бяха поставени от хората в Неделино. Държавата е длъжна да създава условия, бизнесът да разкрива работни места. Това заяви водачът на листата на  ДПС в Смолян Мустафа Карадайъ на среща с жителите на Неделино. „Ние сме наясно, че един от най-големите  проблеми в Родопите е хлябът на хората. Това е причината от ДПС да настояваме да се запасят субсидиите за  малките земеделски производители, защото всеки ще има възможност да получава средства от Европа. 
 
Единственото условие е да обработваш над пет декара земя, без значение какво ще се произвежда“, добави  Карадайъ. Той попита хората, дали има друг подобен начин да се подпомогне населението в Родопите. „Затова сме категорични от ДПС, че не трябва служебното правителство да премахва тази мярка“, коментира още  секретарят на ЦОБ на ДПС. Според него е крайно време нашите села също да се почувстват, че са част от Европа. „Наясно сме, че трябва да се направи доста по инфраструктурата в Родопите. През последната година, когато бяхме във властта направихме много, но то не е достатъчно. За пореден път ще дам за пример общините, които се управляват от кметове на ДПС в нашата област – Мадан, Рудозем и Борино. Там е направено доста и се  прави и в момента, като се започне от пътищата и се стигне до спортните съоръжения“, посочи кандидат-депутатът.  Като пример той даде и община Кърджали, където също начело на общинската администрация е кмет  на ДПС. „Ако искате да продължим грижата за малките населени места и фокусът на Европа да бъде насочен към  Родопите, трябва да изберете номер 18 в интегралната бюлетина на 5 октомври“, категоричен бе Мустафа  Карадайъ. 
© пресцентър на ДПС - Смолян