Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Да подкрепим село Могилица в битката за приза "Пазител на традициите"

Да подкрепим село Могилица в битката за приза "Пазител на традициите"

Публикувана на 31.10.2014 | 10:52
1538 прочитания


За втора поредна година в Категорията „Селище-пазител на традициите”са номинирани пет населени места сред които и с.Могилица – с впечатляващата чешма със статуя на дървена лъжица и бъклица в центъра на селото. Селището кандидат за ГИНЕС е в битка за приза „Селище – пазител на традициите” 2014 г. заедно с Перник и Велико Търново. Към момента Могилица е на второ място, съобщи кметският наместник Митко Чочев и призова всички родопчани да подкрепим селото чрез гласуване на сайта "Пазител на традициите".
 
Гласуването за номинираните пазители на традициите за 2014 г. ще продължи до 2 ноември т. г. Ще бъдат отличени с грамоти и награди номинираните в седемте категории на конкурса – Занаяти, Изобразително изкуство, Фолклор, Кулинария, Личност, Oрганизация и Селище – пазител на традициите с приза “Пазител на традициите”. Официалната церемония по връчването на наградите ще се проведе на 14 ноември 2014 г., в аула „Максима“ на УАСГ. В раздел „Организации” са и нашите родопски хайдути, нека да ги подкрепим и тях.
За пета поредна година българите ще могат да изберат най-достойните си сънародници, които с усилията си в областта на, фолклора, занаятите, изкуството и традиционната кулинария имат значим принос за съхраняването и популяризирането на българските традиции. Всеки, който желае, ще може да даде своя глас за личност, селище и организация –“Пазител на традициите.
Кампанията „Пазител на традиците 2014” се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите .
Да припомним, че дървената лъжица е творения на местния майстор бай Минчо Минчев. Тя е висока 4,3 м и побира 55 литра вода, а Могилица е прочуто като едно от най-магнетичните възрожденски селища, където традициите са живи и днес.
Моля всички приятели и гости на селото да ни подкрепят и да гласуват за нас, призовава Митко Чочев и община Смолян.
 
Пресцентър на община Смолян
© пресцентър на община Смолян