Давидковци с нов фитнес парк за празника на селото

Публикувана на 21.08.2017 | 17:06
3793 прочитания
Автор: Теодора Илиева


​Жителите на родопското село Давидково си изградиха фитнес парк в центъра на населеното място, след като кандидатстваха и бяха одобрени по проект „Доза спорт за здраве".  Срокът за изпълнение на проекта бе предвиден до месец ноември, но желанието на малки и големи да имат спортна площадка и тяхната упорита работа и постоянство ускориха срока. Предстои само да се подравни терена за монтажа, тъй се очаква в петък, преди празника на селото да бъдат монтирани четири фитнес уреда и една тенис маса на открито.

Трудът за изграждането  бе доброволен, а се инвестира само в изграждането на подпорна стена. Достъпът до фитнес парка ще е напълно свободен и без никакви ограждения.

Идеята се зародила, след като преди две години отново със спечелен проект младежите от селото сами са направили детска площадка. Необходимостта от занимаия и за по-големите деца и за по-възрастните в селото, както и липсата на фитнес център наблизо били причините отново да кандидатстват.

Тъй като ще е на открито, най-вероянто ще се монтира камера за постоянно видеонаблюдение, въпреки, че вече две години откакто функционира детската площадка не е имало вандалски прояви или нанесени щети.

„Датата на официалното откриване на фитнес парка още не уточнена“, каза кметът Севда Чолакова.

Image title

© Родопчани