Деца от Унгария ще посетят забележителностите на централните Родопи по време на лагер

Публикувана на 12.07.2013 | 14:57
4860 прочитания


Група деца от побратимения на Смолян унгарски град Кишпещ идват на посещения в Смолян на 15 юли, понеделник по програма „Младежки обмен”, съобщава главният финансист на местната администрация Венера Аръчкова, която участва и в смолянската делегация, завърнала от унгарския град преди няколко дни.

В мероприятията, предвидени за децата от Кишпещ, активно участие ще вземат и техните връстници от Смолян. Предвижда се гостите да посетят скаутския лагер, която се провежда край село Момчиловци, ще разгледат пещерите, които са в община Смолян, ще видят Смолянските езера, Каньона на водопадите и много други забележителности в региона. Програмата за посещенията на чуждестранните гости е изготвена по идеите на децата на Смолян, които достойно представиха своя роден град в Унгария, подчерта Аръчкова.

Тя не скри, че е възхитена от организацията и посрещането на колегите си от Унгария. В посещението зад граница са участвали 20 деца от всички общински училища, включително Смилян, Търън и Момчиловци. В състезанията по волейбол, футбол, тенис на маса, децата са завоювали призови места и завидни резултати. По идея на ученици от Смолян, е имало и игра за ориентиране в лагера до езерото Балатон. Петте отбора са участвали в състезание по между си и събирайки отделните точки, на финала изписаха „Смолян – моят любим град”, добавя още Аръчкова.

© Фокус