Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Деца от най-старото училище в Кърджали рисуваха в двора на Астрономическата лаборатория

Деца от най-старото училище в Кърджали рисуваха в двора на Астрономическата лаборатория

Публикувана на 22.03.2013 | 17:12
1010 прочитания


12 възпитаници на най-старото училище в Кърджали СОУ „Отец Паисий" днес рисуваха със спрей върху специално подготвени за това платна на тема „Моето извънземно братче". Това стана в двора на Астрономическата обсерватория „Славей Златев" в Кърджали. За шеста поредна година ръководството на обсерваторията организира подобно ателие „Астрономия".

 Платната от тазгодишното издание ще бъдат експонирани в изложба по време третия кръг от Националната олимпиада по астрономия, който ще се проведе в Кърджали от 12 до 14 април по инициатива на МОМН. Домакини ще са СОУ „Отец Паисий" и Астрономическата обсерватория „Славей Златев", съобщи на пресконференция днес директорът й Агоп Узунбохусян.

По думите му в третия кръг на олимпиадата ще участват 80 ученици от 7 до 12 клас от страната, трима от които от Кърджалийска област. Някои от участниците участват в Националния отбор по астрономия на България и са преминали през лятната школа на Астрономическата обсерватория в Кърджали, която се провежда всяка година на курорта „Бели брези" край Ардино, каза още Узубохусян.