Деца от осем европейски държави се събраха в Смолян

Публикувана на 06.11.2014 | 10:00
1143 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Зам.-кметът на Марин Захариев се срещна с ученици и техните ръководители от Португалия, Испания, Италия, Гърция, Румъния, Турция, Полша и България, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Гостите са в Смолян по проект на СОУ „Св.Св.Кирил и Методий „ в Смолян. "Изпълняваме десет европейски проекта, а този, по който работим, е класиран на пето място в националната листа, което го прави значим за страната ни и за общината. По него се реализират много дейности, а те се мултиплицират в много общности", посочи директорката на училището Росица Шехова. Захариев представи пред младите хора община Смолян и различните европейски проекти, които се изпълняват.
Гостите споделиха , че са впечатлени от вкусната храна, от красивия град, а младите дами от хубавите мъже, които видели по време на престоя си в родопския град. 
СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” e домакин на международен проект за училищни партньорства по програмата Коменски с участието на осем държави от Европа. В него са включени ученици на възраст от 13 години до 17 години. Темата на проекта е свързана със спорта и здравословната храна. 
Програмата включва дейности, които ще се реализират на територията на регион Смолян от 3 до 7 ноември т.г. Те играят важна роля при изграждането на нужните знания, умения и компетенции на ученици и учители. Срещите дават прекрасна възможност за развитието на иновативни педагогически практики и инструменти в сферата на училищното образование и насърчаване на междукултурното разбирателство и изучаването на чужди езици. 
Общувайки със своите връстници на английски в обикновени житейски ситуации, се преодолява езиковата бариера и постепенно се усъвършенстват уменията за общуване на чужд език. Всички участници получават знания и преносими умения чрез съпреживяване в реални ситуации.
© пресцентър на община Смолян