Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Деца от смолянско училище оказваха първа помощ на пострадали със счупени крайници

Деца от смолянско училище оказваха първа помощ на пострадали със счупени крайници

Публикувана на 05.03.2014 | 11:29
1013 прочитания
снимка: пресцентър на МВР-Смолян
снимка: пресцентър на МВР-Смолян


Доброволци от БМЧК – Смолян направиха обучение по оказване на първа долекарска помощ на членовете от Детска полицейска академия и техни съученици от ОУ “Юрий Гагарин” гр. Смолян. Това съобщават от пресцентъра на МВР- Смолян.

В рамките на Детската полицейска академия, организирана от ОД МВР – Смолян, със съдействието на БЧК – Смолян, вчера (4 март) в ОУ “Юрий Гагарин” гр. Смолян се проведе занятие по оказване на първа долексрака помощ. Госпожа Весела Русинова, експерт в БЧК – Смолян, запозна членовете на ДПА и техните съученици с дейността на младежкия червен кръст. А трима доброволци от БМЧК - Радостина Бочева, Николина Тодорова и Милко Тумбев, демонстрираха пред учениците как се оказва първа долексрака помощ с подръчни средства при счупен горен крайник, счупен долен крайник и при попаднало чуждо тяло в ръката. Занятието премина при засилен интерес от страна на учениците, които също имаха възможност, под ръководството на младите червенокръстци, да направят превръзка на пострадал.

Занятията с Детската полицейска академия, в която членуват 30 деца от 5 и 7 клас от ОУ “Юрий Гагарин” гр. Смолян, ще продължат до края на месец април. Младите помощници на полицията ще научат още за вредата от употребата на наркотични вещества, за правата на децата, за видовете престъпления и наказателната отговорност, ще посетят пожарната, където ще си припомнят основните правила за пожарна безопасност и ще мерят сили в атрактивни състезания.

 

© пресцентър на МВР-Смолян