Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Деца в Момчиловци се учат тропат хорца през лятото

Деца в Момчиловци се учат тропат хорца през лятото

Публикувана на 16.08.2013 | 12:09
1267 прочитания
снимка: www.momchilovtsi.info
снимка: www.momchilovtsi.info


Деца учат народни танци през лятото в Момчиловци, съобщава кметът на населеното място Мария Никова.

В зависимост от програмата на местното читалище малчуганите се включват няколко пъти седмично в детския клуб „Хоп- троп” с ръководител Росанка Бодурова. Със своите танци децата ще участват на събора на Хайдушки поляни, който ще се проведе на 17 август.

Никова обясни, че наскоро в селото се проведе лагер на деца-скаути от Франция и България с ръководител Благой Янковски. Групата скаути се включиха в множество инициативи на селото и по този начин подпомогнаха проектите, върху които работи в момента кметството- „Цветна пътека на здравето” и „Шарени игри”.

Проектите са финансирани от Министерство на околната среда и водите и с тях се реконструира спортната площадка в селото. Включена е също пътеката до аязмото и местността Св. Илия. Децата са изработили табели с екологичен призив за „Цветната пътека на здравето”, заключи Мария Никова.

© Фокус