Децата от дома в Широка лъка ще лагеруват на Пампорово в празничните дни

Публикувана на 30.04.2013 | 15:50
1407 прочитания
снимка: www.hala.bg
снимка: www.hala.bg


Около 50 деца посещават и живеят в Дома за деца, лишени от родителска грижа в смолянското село Широка лъка.

За предстоящите Великденски и Гергьовденски празници 38 от тях, които са на седмична грижа, ще бъдат при близки и роднини. Това съобщава директорът на институцията Станислав Шиков. Останалите 12 деца, които няма при кого да отидат за ваканцията, ще бъдат на лагер в Пампорово, организиран чрез дарения, пояснява директорът.

"Ако по време на шестте почивни дни в Широка лъка дойде дарител, за да зарадва децата с яйца или козунаци за празника, той ще бъде насочен към лагера в Пампорово, за да им ги занесе лично", обясни Шиков.

По думите му, даряването през последните години е станало традиция в Широка лъка. „Хората повече се отдадоха на милосърдието и благотворителността. Дарителите често се обаждат, за да ни питат от какво имаме нужда”, каза директорът на дома. Той не скри, че по време на празници даренията са най-много. Преди дни са получили дарение от 101-ви Алпийски батальон, начело с командира подполковник Димитър Кацаров.

Още на благотворителния концерт на 12 март военнослужещите са обещали да направят дарение на децата и сега са ги зарадвали с пералня, перилни препарати и лакомства за над 600 лв. Наскоро са дарени риба и рибни продукти за над 200 лв., олио, както и хранителни продукти. Шиков каза още, че децата от Гимназията с преподаване на чужди езици „Иван Вазов” в Смолян също са направили дарения от над 300 лв., с които да бъдат закупени на децата най-необходимите неща.