Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Девет златни и две диамантени сватби ще бъдат отбелязани в смолянско село

Девет златни и две диамантени сватби ще бъдат отбелязани в смолянско село

Публикувана на 17.01.2014 | 17:16
940 прочитания
снимка: www.novini.bg
снимка: www.novini.bg


Девет златни и две диамантени сватби ще бъдат отбелязани тържествено в смолянското село Момчиловци на 14 февруари, съобщава кметът на селото Мария Никова.

Подобни чествания са се превърнали в традиция в родопското село. Тази година мероприятието ще се случи за седми пореден път. 50 години брачен живот ще празнуват девет семейства. По думите на Никова, този празник много се харесва в Момчиловци.  Участниците в него се чувстват много уважени, като много от тях дори са забравили, че им предстои такъв юбилей и научават непосредствено преди празника, че са изминали 50 години от съвместния им живот.

 По думите на кмета и тази година ще има специален ритуал за двойките, в който те още веднъж ще се кажат „да”, ще си разменят венчалните халки, както повелява традицията и ще пият по чаша шампанско заедно. Събитието прераства в семеен празник и по този начин се получава едно малко селско увеселение.

Заедно със златните сватби ще бъдат отбелязани и две диамантени, с които ще се чества 60 години съвместен брачен живот.