Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Девин – известен СПА курорт

Девин – известен СПА курорт

Публикувана на 18.06.2017 | 17:06
10072 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: orpheus-spa.com
снимка: orpheus-spa.com
снимка: destinacia.bg
снимка: destinacia.bg
снимка: vsichkipochivki.bg
снимка: vsichkipochivki.bg


​Град Девин се намира в югозападната част на Родопите и е част от област Смолян. Със своите карстови извори, реки и язовири, както и множеството минерални извори, община Девин е истинска съкровищница на водни ресурси.

Благоприятното географско положение на Девинския район от дълбока древност е притегателен център за хората. Доказателство за това са множеството археологически находки и исторически паметници открити в пределите на града и околностите му по време на разкопките.

Заедно с град Сандански, Девин се нарежда сред градовете с най-много слънчеви дни в годината. Зимата в известния курорт е топла и мека, а лятото – прохладно, което до голяма степен се определя и от изобилието на минерални извори, които формират огромно подземно езеро. Това е една от причините Девин да е предпочитана дестинация за почиващи и през четирите сезона на годината.

Своята популярност град Девин придобива най-вече заради минералните си води с доказани лечебни свойства, които се дължат на средната им минерализация, слабата киселинност и високата температура.

Благоприятният климат, съчетан с множеството минерални води спомага за лечение и профилактика на множество заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система, сърдечно-съдовата система, кожни проблеми, заболявания на половата система, стомашно-чревни и жлъчно-чернодробни пътища, диабет, подагра, затлъстяване.

Със своята бутилирана минерална и трапезна вода Девин е известен на милиони хора в страната и чужбина. Преди да се стабилизира и бутилира минералната вода на Девин се извлича от 700 метра дълбочина при 44 градуса, като дебитът на извора е 15 литра в секунда.

Настанителната база на Девин разполага както със СПА хотели от най-висок клас, предлагащи всички процедури за водолечение, козметика и масаж, така и с къщи за гости и семейни хотели в по-нисък ценови клас. Всички те, независимо от категорията си се отличават със стил и удобство, което още повече способства за развитието на Девин като обичан туристически курорт.

© Родопчани